fbpx

Meer leads of sales via social media? 

Heb jij vele uren en euro’s gespendeerd aan social media, maar zonder resultaat?

Herken je dit? Naast je bedrijf duik je s’avonds achter je computer in de hoop dat je een geweldige campagne hebt draaien. Je doet je laptop open, maar helaas… 4 likes en 1 comment. Leuk, denk je, maar nog steeds geen sales! Sterker nog, het zijn likes van je familie en vrienden. En dan moet je nog niet eens denken aan al die uren die je erin hebt gestoken om deze prachtige campagne op te zetten.

Wat doe ik fout?

Wat er niet goed gaat in dit geval is dat je zonder een strategie adverteert. Zonder strategie kun je een social media kanaal niet leren wat je wilt bereiken. Zonder strategie ben je met hagel aan het schieten in de hoop dat je een keer raak schiet. Zonder strategie is geld als water naar de zee dragen. In dit geval naar Mark!

Alles valt en staat met een goede en juiste strategie. Met een gedegen strategie bereiken we campagnes met het maximale resultaat. Het is de bedoeling met adverteren dat je de juiste advertentie toont aan de juiste persoon op het juiste moment. Wanneer dit optimaal is, gaat Facebook voor jou werken en krijg je het meeste resultaat voor de laagste prijs!

Facebook adverteren - Vrolijk Social advertising -

Is social media dan wel relevant voor mij?

Ja, en hier zijn we 100% zeker van. Social media marketing zou, in onze optiek, een vast onderdeel in elke bedrijfsvoering moeten zijn. De reden is dat op Facebook alleen al meer dan tien miljoen accounts zijn, waarvan dagelijks zo’n zeven miljoen actieve gebruikers. En zeker weten dat ook jouw doelgroep zich hier tussen bevindt. Hetzelfde geldt ook voor Instagram. Hier is met name een jongere doelgroep actief tot een leeftijd van ca. 40 jaar, maar ook hier ligt het dagelijks actieve gebruikers op ruim 3,4 miljoen mensen. 

Daarnaast heeft social media het voordeel dat het één van de voordeligste online marketingkanalen betreft. Je kan al beginnen met adverteren voor één euro per dag. Met een relatief klein advertentiebudget kun je daarom op social media kanalen, zoals Facebook en Instagram, al duizenden mensen bereiken. En deze mensen kun je bereiken door een hele gerichte targeting. En dat maakt social media marketing juist zo interessant; voor een klein bedrag jouw doelgroep een boodschap laten zien!

6 + 8 =