fbpx

Waarom zijn wij zo enthousiast?

Stel je voor: een online marketingbureau dat niet alleen gedreven is om andere bedrijven te helpen groeien, maar ook een positieve impact wil hebben op onze planeet. Bij GoHashtag geloven we in het belang van duurzaamheid en het teruggeven aan de wereld die ons zoveel heeft gegeven.

We weten als geen ander dat online marketing vaak draait om het stimuleren van groei van bedrijven en vaak inherent hier aan consumptie. Dit is niet altijd ten gunste van de planeet en daarom hebben we besloten om een extra stap te zetten en het regenwoud te adopteren. Met dit initiatief willen we iets waardevols teruggeven aan de natuurlijke wereld die ons inspireert.

Dus, terwijl wij andere bedrijven helpen groeien, doen we ook ons best om de wereld te laten groeien. Samen met ons bureau kun je niet alleen rekenen op effectieve marketingoplossingen, maar ook op het gevoel dat je deel uitmaakt van een beweging die de wereld een stukje mooier maakt. Binnenkort willen we ons aandeel ook visueel laten zien groeien en hoe we dit gaan doen, zodat ook andere bedrijven hierdoor getriggerd raken.

Adopteer Regenwoud: Een krachtige oplossing
Als bedrijf geloven we bij GoHashtag sterk in het belang van maatschappelijke verantwoordelijkheid en het nemen van actie om onze planeet te beschermen. We zijn er trots op dat we een deel van onze omzet afdragen aan het goede doel Adopteer Regenwoud. Hieronder leggen we graag uit waarom wij zo enthousiast zijn over dit initiatief en waarom we ervoor hebben gekozen om dit goede doel te steunen!

Adopteer Regenwoud is een organisatie die zich inzet voor de bescherming en het behoud van het regenwoud in Costa Rica. Zij werken samen met lokale gemeenschappen, overheden en andere belanghebbenden om duurzame oplossingen te vinden. Een van de meest effectieve manieren waarop ze dit doen, is door het faciliteren van adoptieprogramma’s, waarbij individuen en bedrijven de mogelijkheid hebben om stukken regenwoud te adopteren. Dit doen ze op een hele leuke en originele manier. Bekijk de video hieronder hoe het werkt: 

Waarom het regenwoud?

Het regenwoud is een van de meest waardevolle en diverse ecosystemen op aarde. Het speelt een cruciale rol bij het handhaven van het klimaat, het beschermen van biodiversiteit en het bieden van onderdak aan inheemse gemeenschappen. Helaas wordt het regenwoud bedreigd door ontbossing, klimaatverandering en illegale houtkap. Deze bedreigingen hebben verwoestende gevolgen voor zowel de natuur als de mensen die afhankelijk zijn van het regenwoud.

🌳 Behoud van biodiversiteit
Het regenwoud herbergt een ongekende diversiteit aan planten, dieren en micro-organismen. Door Adopteer Regenwoud te steunen, dragen we bij aan het behoud van deze biodiversiteit en helpen we soorten te beschermen die nergens anders ter wereld voorkomen.

🌳 Klimaatverandering bestrijden
Het regenwoud speelt een essentiële rol bij het opnemen van CO2-uitstoot en het reguleren van het klimaat. Door het behoud van het regenwoud te ondersteunen, dragen we bij aan de bestrijding van klimaatverandering en het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.

🌳 Duurzamen ontwikkeling
Adopteer Regenwoud werkt nauw samen met lokale gemeenschappen om duurzame ontwikkeling te bevorderen. Door hen te steunen, helpen we bij het creëren van economische kansen die de afhankelijkheid van destructieve praktijken zoals illegale houtkap verminderen.

🌳 Toekomstige generaties beschermen
Door het regenwoud te beschermen, zorgen we ervoor dat toekomstige generaties kunnen blijven genieten van de vele voordelen die het biedt, waaronder schone lucht, schoon water en een gezonde leefomgeving.

Conclusie:
Het behoud van het regenwoud is een urgent probleem dat onze aandacht en actie vereist. Bij GoHashtag zijn we vastbesloten om onze rol te spelen in het beschermen van dit waardevolle ecosysteem door Adopteer Regenwoud te steunen. Samen met dit geweldige goede doel kunnen we een verschil maken en ervoor zorgen dat het regenwoud behouden blijft voor toekomstige generaties. Doe met ons mee en laten we samen het verschil maken!

Bezoek voor meer informatie over Adopteer Regenwoud en hoe je zelf kunt bijdragen aan hun inspanningen de website www.adopteerregenwoud.nl.

Sustainable Development Goal 13

Wikipedia: “Sustainable Development Goal 13 ( SDG 13 of Global Goal 13 ) is het beperken van en aanpassen aan klimaatverandering . Het is een van de 17 doelstellingen voor duurzame ontwikkeling die in 2015 door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zijn opgesteld . De officiële missieverklaring van dit doel is: “Onderneem dringend actie om klimaatverandering en de gevolgen daarvan te bestrijden.